GANDIVA INSTITUUT

Onderwijs en Training in de wetenschap Ayurveda

 

Workshopcyclus Ayurvedisch koken


Op 10 september aanstaande starten we met een workshopcyclus Ayurvedisch koken. In een cyclus van

zes dagdelen gaan we iedere maand met een vaste groep Ayurvedisch koken en de theorie leren integreren 

in je dagelijkse ritme. Na zes maanden ontwikkel je een goede basis om vanuit je eigen unieke constitutie 

gezond te kunnen leven. Je energieniveau stijgt doordat de spijsvertering verbetert en bovenal de kwaliteit 

van het leven kan weer optimaal worden ervaren. Tenslotte zijn voeding en leefstijl de twee belangrijkste

pilaren in Ayurveda.

 

Inhoud leertraject workshopcyclus   

Het leertraject bestaat uit zes dagdelen waarvan één dagdeel bestaat uit het theoretisch deel en de

overige vijf de kookworkshops. Op de eerste dag krijgt u een inleiding in de Ayurvedische 

gezondheidsleer met daarbij de kennis en toepassing van de medicinale werking van kruiden en 

specerijen. Vervolgens ontvangt u een persoonlijk voedingsadvies gericht op uw eigen unieke constitutie. 

In de vijf workshops Ayurvedisch koken leert u een gebalanceerde maaltijd te bereiden op basis van uw 

persoonlijke constitutie waarbij rekening wordt gehouden met de disbalans en de seizoenen. We koken 

zowel gerechten uit de Indiase als de westerse keuken en met verse groenten en ingrediënten. We sluiten 

iedere workshop af met een heerlijk Ayurvedisch diner. De laatste dag zullen we gaan koken naar de 

wensen van de groep en voor alle constituties. U mag op deze dag een introducé uitnodigen om aan te 

schuiven bij het diner.

 

Data workshopcyclus 2017-2018

Groep 1: 10-09, 24-9, 29-10, 19-11, 17-12 en 14-1-2018| 13.00-17.00u, inloop 12.45u   

Groep 2: 28-01, 11-02, 25-03, 22-04, 27-05 en 17-06-2018| 13.00-17.00u, inloop 12.45u    


Locatie, De Tafelkamer | Waldeck Pyrmontkade 928 |2518 JW Den Haag

 

Kosten en inschrijving

Kosten: €330 p.p. 2e deelnemer 10% korting, inclusief lezing, voedingsadvies, kookworkshops, 

materialen, recepten en dranken. Kosten diner introducé: €15 p.p.


De kosten graag bij inschrijving overmaken naar Triodosbank NL31 TRIO 019.84.35.096 t.n.v. 

St. Gandiva Den Haag. Inschrijven kan via het contactformulier o.v.v. de groep en uw contactgegevens.